reede, 19. september 2014

17.09.14






Barbara saatis meid õue kreeka pähkleid korjama, mille üle oli meil ülihea meel, kuna siiani polnud meil mahti maja ümber ringi vaadata. Ilm oli väga ilus, sooja päikse käes umbes 20 kraadi.
Ka pererahva koer Muri “aitas” meil korjata. Kas keegi on näinud koera, kes krõmpsutab kahe suu poolega kreeka pähkleid nagu venelased sihvkasid...? 



Teiseks tööks oli kuivatatud ravimteede tükeldamine.
Vahepeal käis Barbara meid vaatamas ja õhkas õnnelikult: “Tüdrukud, te olete nii tublid, mida ma küll oleks teinud, kui te oleks praktika tühistanud ja poleks tulnud”
Tiina seepeale: “Vaatame kas sa ütled seda ka 30 päeva pärast” ja Barbara naerab seepeale. Tundub, et Barbara saab Eestlaste mustast huumorist hästi aru, kuid kes teab?
Silmad, nina, suu täis tee tolmu, tegime õhtuni välja,vahepeal oli ka muidugi lõunapaus. Ja need tuustid ei saanud veel otsa! Neid on palju, väga palju...võib-olla kunagi saame kirjutada, et neid OLI palju.
Pimedas tuppa jõudes (siin läheb suht vara pimedaks, kell 18.30 on juba täitsa hämar) muidugi hoidsime madalat profiili, kuna teate ju küll vanasõna:
Ära hõiska enne õhtut sest, et õhtul keedad siirupit...!
Õnneks, aga lõppes õhtu õnnelikult. Saime juba 9 paiku õhutl voodisse, noh et blogi veel vaja kirjutada jne. Mida aga ei ole - on internet...

Mõnus kerge, kiire püreesupp, tehke järgi:
Vaja läheb rohelisi lehtpeedi (mangold) lehti, küüslauku, võid, jahu, vett, koort ja soola.
Pruunista õrnalt jahu ja küüslauk võis, lisa peale külm vesi ning sega ühtlaseks massiks (jahukastmest veidi paksem). Puhasta lehtpeet, eemalda jämedamad rootsud. Keeda lehtpeeti veidi aega selles supis. Võta supp tulelt ja mikserda see saumikseriga ühtlaseks massiks, lisa koor. Aja supp uuesti keema, maitsesta soolaga. Head isu!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar