Päeva
jooksul oli majas 3 erinevat gruppi inimesi, kes kõik tahtsid osa
saada Stern Pri Kovacniku talu köögis valmivatest hõrgutistest.
Kellel
nüüd kõhud tühjad on, palume lahkesti mitte edasi lugeda.
Sloveenia
peo lauale kantakse järgmised road:
-
eelroog: nn. "Narezki", mis koosneb viilutatud
prosciuttolaadsest singist , suitsuvorstist, kõrvitsaseemnepestost,
kodus valmistatud juustust ning kohupiimavõidest ning serveeritakse
koos koduleivaga.
-
supp: nuudlisupp veiselihapuljongiga, seenesupp puravikest ja
kõrvitsa püreesupp
-
pearoog: taimne osa - ahjukartuliviilud, frititud ja paneeritud
viinamarja lehed (väga dekoratiivsed muide, sest nad ei kaota oma
kuju), taignast voolitud rasvas küpsetatud pirnikesed, pannkoogi
vorm suvekõrvitsa täidisega, filotaigna kodujuustu rull,
köögiviljaisand Savoy kapsa, porgandi, suvikõrvitsa, sibula ja
küüslauguga
lihaline
osa - friteeritud ja paneeritud kanatükid, seapraad musta ploomi
täidisega ja seapraad leiva ja ürditäidisega, kanafileerullid
hernepüreetäidisega ja hautatud veiselihaviilud.
Salat:
erinevate omaaia lehtsalatite segu, millele juurde peedisalat ning
pehmeks hautatud (leotatud?)speltanisu. Salati kastmeks kasutatakse
veiniäädikat ja kõrvitsaseemneõli
Dessert:
suussulav värskelt küpsetatud oma talu lehmapiimast valmistatud
kodujuustuga kook õhukesel pärmitaigna põhjal, millel õrn
tuhksuhkru kirme, kõrval ehtne türgi kohv keedetud piimaga.
Toidu
serveerimine oli tipptasemel - kõik läks lauale kuumutatud nõudel
ja kaunilt serveerituna. Detailides oldi väga täpsed. Olgugi, et
oli kiire, viimistleti iga kandik ja iga roog täiuseni.
Viimne
kui üks toit oli äärmiselt maitsev ja külalised väga isukad ning
pärast ka äärmiselt rahulolevad.
Liha,
köögivili, piim, kohupiimad, kodujuust, jogurt kõik on omast
talust ja nüüd üheskoos mõtelgem, kui palju peab vaeva nägema
enne kui kõik see toit lahke perenaise käte vahelt lauale jõuab?
Päev
oli pikk alustasime kell 8 ja lõpetasime kell 10 piduliste laulu ja
tantsu saatel.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar