Hommikusöök,
seejärel päikeselisel terrassil väike taimeteede ring - täna siis
nõgesed ja natuke piparmündikest. Päike oli soe ja mõnus. Olgem
ausad, võtsime ka päikest, aga käed ikka käbedalt käimas.
Kuivatatud nõges tekitab sellist tolmu, mis ajab naha kenasti
õhetama, niisiis - kes seda teab, kas oli see päike või väike
nahka punerdav nõgesetolm, aga jume oli meil hea!
Nõgestega
ühel pool, oli kord ploomide käes, ploomid on justtäpselt valmimas
- seega tuleb keeta moosi. Ploomides on ju kivid sees - seega tuleb
välja võtta ka kivid. Õppisime Tiinaga uue ploomilõikamise nipi,
mida tahame teilegi jagada. See käib nii - alustuseks lõikad lahti
ploomi põigiti, st. risti kiviga, nii, et ploomi "sabake"
jääb ülespoole, seejärel lõikad ploomi lahti niiöelda
ülevalt-alla ja ongi ühest ploomist tekkinud 4 sektorit ja kivi ka
väljas. Siis ploomikuubikutele suhkur peale ja üleöö seisma. Homme siis "purgistame" ploomid ära nagu naksti. Ootoot-
pliiditäis potte... 6 potti või oli see 8?
Vahepeal
tegime Tiinaga väikese jalutuskäigu - ilm oli jumalik ja vaated
siitsamast hingematvalt ilusad, päike siras, viskasime korraks põllu
peale pikali ja lihtsalt vaatasime mägesid ja pilvi. Siin on nagu suvi.
Lõunaks
olid seajalad ja klimbisupp, millel klimpidesse oli lisatud riivleiba
ja maitserohelist. Taaskord jälle - väga maitsev! Lõuna lõpetuseks
tassitäis Türgi kohvi keedetud piimaga.
Pealelõuna
pirnide vaimustavas seltskonnas.
Vanaema
Angelca näitas ette viisi, kuidas nemad pirne moosi tegemiseks
puhastavad ja siis me tasahiljukesi need pirnihunnikud valmis
lõikasime. Siinsed pirnid on väga ilusad ja täiesti valmis ning
sulavad suus! Pirnipottidele jälle suhkur otsa ja homme näeme!
Õhtuks
olid kartuli-muretaignaga tehtud keedetud ja riivsaiaga paneeritud
ploomipallikesed, mille valmistamise juures saime kätt proovida -
maitsev ja toitev magustoit! Jutustasime veel klaasi veini juures
ning tudule - homme uus päev, uued võimalused!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar