laupäev, 4. oktoober 2014

02.10








Viimasel minutil jõudsime alla ( 07.30 ), et ette valmistada inglastele varajane hommikusöök, kiireks läks aga lauale sai kõik enne külalisi. Väike hommikukohvi endile ka, seejärel siis jätkasime sealt kus pooleli jäi - moosikeetmisest. Koorisime parasjagu õues õunu, kui ühtäkki tormas välja poni Marsi, tema kannul truult sammu pidamas krussis sarvedega must kits Charlie. Poni kihutas ringi nagu rakett, kits kannul. Uskumatu, et nii väike loomake nii suuri kiirusi suudab arendada, aga paistis, et lusti tal jagus ja vabaduse maitse oli suus. Kätte ta ennast küll anda ei tahtnud. Samal ajal hullus ka pisut Vietnami siga elades häälekalt kaasa õues toimuvale rodeole. Perekondlik ponipüüdmine lõppes siiski üsna kiiresti ja vanaisa leivatükk tundus ponile kõige usaldusväärsem olevat. Oi seda lusti!
Niisiis õunad kooritud tükeldatud ja jälle moosima! Potid tulele, segama, mekkima ja vekkima. Askeldamist kui palju, aga õhtuks sai siis 200 purki moosi jälle talvevarudele lisada.
Toidust polegi ammu rääkinud.
Supid siin on enamasti puljongilaadsed ja tihtipeale ainult ühe või kahe lisandiga - olgu selleks siis peeneks ribaks lõigatud pannkoogid, nuudlid, klimbid. Suppides kasutatakse väga vähe kartulit - see-eest pannakse julgelt suvikõrvitsat või naerist või lehtpeeti. Osad suppidest on ka bechameli kastme baasil püreesupid. Tänane supp oli kõige iseäralikum kõigist suppidest mida me näinud või söönud oleme. Niisiis veega keedetud rohke tükkis hapukoor, millesse lisati filotagnast tehtud ja kohupiimaga täidetud suured klimbid. Välimus oli selline kergelt läbikumav valge vedelik, milles pisut pelmeene meenutavad valged klimbid. No proovime ära - uskumatu, kui maitsev! Ületasime kõik viisakuse piirid ja sõime kumbki vist suisa 3 taldrikutäit!
Õhtul kui moosid läksid steriliseerimisele ahju, otsustasime veel mõned tunnid ravimtaimedega tegeleda, sest meie aeg saab varsti otsa, kuid Barbara ootus on, et teeksime kõik teessepuutuva lõpuni valmis - taimed on peaaegu puhastatud ja karpides ootamas, ees seisab veel segude tükeldamine ja kokkusegamine ning pakendamine 30 grammikese kaupa kottidesse.
Samas on ootamas veel 2 suurt kasti söögikastaneid - saame näha, kuidas nendega ümber tuleb käia.
Õhtusöök ja tuppa. Kell on 22 läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar