Päeva
algus kell 8
Nagu
turismibisnises ikka on nädalavahetused kõige kibedamad tööpäevad
üldse. Seega - valmistuma peab nädalavahetuseks üsna pool
nädalakest ette - koostatakse menüüd, vaadatakse üle ja vajadusel
täiendatakse toiduvarud, sätitakse ruumid valmis, värsked lilled
sisse (roosid talu lilleaias on veel suviseselt õitemeres),
ämblikuvõrgud välja... ehk et siis tööd, mis suurt välja ei
paista, kui tehtud on, kuid, kui tegemata jäävad, siis oioioio, kui
hästi silma torkavad.
Väikese
vahepalana töötegemise vahele tuli täna jälle poni otse õuele
kõndima, kuid seekord oli ta uudishimu see, mis tegi ta kättesaamise
vilunud hobusepüüdjale väga lihtsaks.
Poni
püüdmise õpetus algajatele:
kõigepealt
teeskle, et sa ei näe ega kuule hobukest mitte sugugi, tee
keskendunult oma tegemisi edasi, kuni uudishimu saab loomakesest
võitu ja ta tuleb vaatama mida sa seal ometi nii ennastunustavalt
teed. Keskendu veelgi enam tegevusele, samal ajal vargsi silmanurgast
jälgides looma liikumist (võib keerata ka rahulikult selja) ja
siis, kui loom on uudishimust aetuna käeulatuses, siis aeglase
sujuva liigutusega võta päitsed pihku ning seejärel olete mõlemad
üllatunud. Üks selle tõttu, et ta ilma suurema kabjaplaginata
kinni püüti ja teine seetõttu, et loomad ikka väga uudishimulikud
on.
Lõunal
siis pea rekordiline kreekapähkliring.
Mis
söögiks oli - väga tähtis rubriik!
Söögiks
oli porrulaugusupp, ilus rõõmusroheline ja siinsele talule
iseloomulikult jälle imehea. Pearoog kodusea ahjuribi, haktud
lehtsalat, kartulisalat kõrvitsaõliga. Magustoiduks tass meega
värskelt korjatud melissiteed või kohvitass Türgi kohvi keedetud
piimaga. Mmm kui maitsev!
Tiina
võttis ette ja tegi nii talus viibivatele külalistele kui ka
pererahvale ühe ahjutäie ahjuõunu koos vaniljekastmega ja
beseetutsakaid. Hää oli, aga otsa sai. Külalistele serveeritud
magustoidud oli toidukaunistamise meistriklass omaette! Go Tiina, go!
Päeva
lõpetasime põrandate pesuga kell 22:30
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar